Mysteriet om Emil Thomsen

Denne historie kunne måske nok være baseret på en sand historie - men det er den nu ikke

Da Fængslet lukkede i 2006, var det efter en række foruroligende sager. Den mest opsigtsvækkende og alvorlige var Emil Thomsens pludselige forsvinden. Emil var en af Fængslets indsatte, men han var ikke af den almindelige slags. Han var veluddannet og havde en fin stilling i en biotekvirksomhed indtil sin afsoning. Privat var en grim skilsmisse den eneste plet på hans sociale ry. Ekskonen og ham fandt aldrig melodien omkring deres fælles børn. Da hun mødte en ny mand, slog det klik for Emil. En nat brød han ind hos konen og truede de to med et haglgevær. Den nye mand måtte på hospitalet med en brækket næse, da Emil havde most den i stykker med løbene på haglgeværet. Emil fik en dom på 9 år.

Emil var ikke en indsat, man lagde mærke til. Det virkede som om, at han gjorde alt for at falde i ét med Fængslets blege mure. En af den slags fanger, som tålmodigt gnaver en dag af sin straf ad gangen uden at tiltrække sig opmærksomhed eller skabe problemer.
Men en sommerdag Emil var væk. Ekkoer rungede i krogene. Selv fængselsbetjentene troede på beretningerne om, at Emil var flygtet. Det var svært at få til at give mening. Han havde en prøveløsladelse i udsigt inden for et halvt år. Emil havde heller ikke et kriminelt netværk, som kunne holde ham skjult ude i friheden. Han havde intet at vinde ved en flugt.
Som dagene gik, accepterede man nu alligevel, at Emil havde haft held til at undslippe. Sagen blev en belastning for Fængslet. Stedet var ikke den sikre bastion, man regnede med. Eftersom en generel uro indenfor murene samtidig var blevet dagligdag, lukkede man Fængslet endegyldigt i 2006.
Stadig uden spor af Emil.

Da man gik i gang med at omdanne stedet til et museum, fandt man seks sedler gemt på Fængslets matrikel. Sedler, Emil havde efterladt. Man mente, de gemte hemmeligheden bag hans forsvunden. Oveni det fandt man en låst kiste skjult i hans gamle celle.
Men hvad skete der med Emil? Rummer kisten mon svaret?

Tør du give dig i kast med mysteriet om Emil Thomsens forsvinden?

På dit kort er seks punkter markeret med datoer. Det var de steder, man fandt sedlerne fra Emil. Datoerne er dem, Emil havde mærket sedlerne med.
Sedlerne giver et indblik i Emils sidste tid i Fængslet. Samtidig indeholder de spor, du skal bruge for at låse kisten op og finde ud af, hvad det var, Emil efterlod.

Du vælger sedlerne ved at trykke på datoerne herunder. Det giver bedst mening at læse dem i kronologisk rækkefølge. Når du skal finde koden til kisten, kan det være nødvendigt at hoppe tilbage og genlæse nogle af sedlerne.

God jagt på sandheden om Emil Thomsen.