Mine bøger er noget så sjældent
som videnskabelige thrillere skrevet af en
med baggrund indenfor forskning

Herren på billedet er manden bag Aryan, Fenris og Og Jeg Saa En Ny Himmel. Jeg har en Ph.D. i molekylær- og cellebiologi fra Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg idag arbejder som fondsrådgiver. Dagene går med at hjælpe de dygtige forskere på det naturvidenskabelige faktultet med at finde penge til deres forskning. Mange vil måske synes, at det kan være et lidt tørt arbejde. Ikke for mig. Fondsansøgninger er små fortællinger. Man skal fange fondens opmærksom og gøre ansøgninger så dragene, at de slet ikke kan lade være med at donere penge til forskningen. Så når jeg får lov at hjælpe til med en masse ansøgninger, gør jeg det, jeg elsker allermest: at fortælle historier.

Mit håb er, at folk bliver en lille smule klogere på og interesseret i naturen omkring os, når de læser mine bøger. Videnskaben i bøgerne er ægte.

Mange forfattere tager naturvidenskaben som gidsel, når de skal have plottet til at stemme i deres historier. Man ender dermed med at få et fuldstændigt fordrejet billede af, hvad der er muligt med nutidens teknikker og viden. Sådan er det ikke i mine bøger. Her er al den beskrevne naturvidenskab baseret på fakta. Plottet i bøgerne er måske lidt voldsomme men kan i teorien lade sig gøre.

Man behøver ikke at fordreje videnskaben, hvis man vil slå rigtigt mange mennesker ihjel. Alt det kræver er bare en smule viden og en uhyggelig idé.

Forskere bruger ikke deres tid på at skade mennesker. Faktisk det modsatte. De forskere, jeg kender, udkæmper en daglig kamp til gode for menneskeheden. Hvad enten det så er ved at give os bedre våben i kampen mod bakterier, ved at studere kroppens udvikling, ved at knække koden bag sygdomme, studerer kvantefænomener eller udvikle nyt medicin. For mig at det et privilege at gå op og ned af de dygtige forskere på Syddansk Universitet og hjælpe dem med at finde penge til at realisere deres spændende projekter.