16. juni
I dag så jeg Janko for første gang efter overfaldet. Han humpede rundt i gården. Det så ikke for godt ud med ham. Han trak på det ene ben, og venstre arm var i gips. Hovedet var sat til i plastre. Når han ser sådan ud nu, har han godt nok får prygl. Det er snart 10 dage siden.
Ikke at jeg har ondt af ham. Janko er ikke et af den slags mennesker, man får ondt af. Jeg fryder mig heller ikke. Det havde været meget bedre, hvis det ikke var sket. Hvis Janko ikke havde opsøgt mig, og han ikke var blevet flæsket på den måde. Hvis Liam havde nøjes med at give ham en advarsel.
Og hvad så med Liam? Ingen har gengældt overfaldet. Og ingen har sladret om ham. Heller ikke Janko. Morten er der også stadig. Jeg fatter ikke, Morten kan være klistret sådan til en indsat. At Morten tør. For han ved sgu da noget. Det må være noget godt, Liam har på ham. De andre fængselsbetjente burde kunne se, der er noget unormalt ved dem. Deres forhold er for underligt.
Chefen for butikken her har været ude og sige, at de nok skal komme til bunds i overfaldet, og at den skyldige får sin straf. Sådan noget fis. Det gør de aldrig. De har ikke en chance, når alle holder deres kæft. Og det gør de herinde. Overfor betjentene. Indsatte snakker med hinanden. Alle herinde ved godt, hvad der skete.
Jeg har haft svært ved at finde ud af, hvorfor Liam gik sådan amok. Han har vist tæsket andre før, men aldrig på den måde. Jeg hørte en sige, at Janko havde været tæt på at kradse af.
Indtil nu troede jeg, det udelukkende var på grund af mig. Det har gjort mig bange, for hvad er det, Liam forventer af mig.
Nu kender jeg sandheden. Jeg ved, der er noget andet. Liams kæreste, kone eller hvad hun nu er. Hende, der besøger ham hver uge. Hun har åbenbart været utro med Janko nogle år tilbage. Det måtte have været før, de begge endte herinde. Liam har først fundet ud af det for nogle måneder siden.
Da Janko truede mig, fik Liam den undskyldning for at gå grassat, han havde ventet på. Han vidste, de andre indsatte ikke ville sladre, når Janko havde gjort det med konen. Måske det var derfor, Liam var så interesseret i mig til at starte med. Han kendte til min gæld og vidste, det ville pisse Janko af, hvis Liam tog sig af mig.
Men Liam må forvente mere end det. Selvfølgelig skal jeg betale ham tilbage på et tidspunkt. Jeg ved, jeg skylder ham en tjeneste. En stor én.