"Og Jeg Saa En Ny Himmel" er noget så sjældent
som en videnskabelig thriller skrevet af en
aktiv videnskabsmand

Herren på billedet er manden bag "Og Jeg Saa En Ny Himmel". Jeg har en Ph.D. i molekylær- og cellebiologi fra Syddansk Universitet i Odense, hvor jeg idag arbejder som forsker. Dagene går med at udtænke og udføre forsøg, pleje mine celler i utallige petriskåle og lave analyser på tusindvis af proteiner på avancerede maskiner. Kort sagt får jeg lov til at fordybe mig i og aflure naturens hemmeligheder. Jeg kan dårligt forestille mig et mere spændende job. Det skulle da lige være at skrive bøger selvfølgelig.

Mit håb er, at folk bliver en lille smule klogere på naturen og især gener, når de læser "Og Jeg Saa En Ny Himmel". Videnskaben i bogen er ægte.

Mange forfattere tager naturvidenskaben som gidsel, når de skal have plottet til at stemme i deres historier. Man ender dermed med at få et fuldstændigt fordrejet billede af, hvad der er muligt med nutidens teknikker og viden. Sådan er det ikke i "Og Jeg Saa En Ny Himmel". Her er al den beskrevne naturvidenskab baseret på fakta. Plottet er muligt.

Man behøver ikke at fordreje videnskaben, hvis man vil slå rigtigt mange mennesker ihjel. Alt det kræver er bare en smule indsigt og en god idé.

Forskere bruger ikke deres tid på at skade mennesker. Faktisk det modsatte. Alle, jeg kender, udkæmper en daglig kamp til gode for menneskeheden. Hvad enten det så er ved at give os bedre våben i kampen mod bakterier, ved at studere kroppens udvikling og ved at knække koden bag sygdomme. Jeg bruger selv min tid i laboratoriet på at forstå udvikling af type II diabetes eller gammelmandssukkersyge. Hvis vores arbejde kan blive blot en lille brik i den sygdoms store puslespil og hjælpe med at få det lagt, vil det gøre mig utroligt stolt.